Gepost op

Kobo Aura One

Onlangs is de Kobo Aura One e-reader uitgekomen. Het is geen instapmodel met een prijskaartje van rond de €230. Maar voor personen die verslaafd zijn aan lezen en waarbij de e-reader al een vast plekje in hun hart heeft veroverd is het misschien het overwegen waard om te upgraden.

Op 17 augustus 2016 is het nieuwe vlaggenschip van Kobo geïntroduceerd. Het bijzondere van deze e-reader is dat hij is ontwikkeld door middel van crowdsourcing. Kobo heeft aan een aantal van zijn beste klanten gevraagd waar zij nou naar op zoek waren in een e-reader.

Design

Simpel

Het design is nog nooit makkelijker geweest. Er zit één knop op de e-reader om hem aan en uit te zetten en verder beschikt het over een touchscreen waar de overige dingen op geregeld kunnen worden. Als het apparaat uitstaat dan is de kaft van het boek zichtbaar, net als op andere Kobo e-readers.

7,8″

Wat bijzonder is aan deze e-reader, is dat hij beschikt over een 7,8″ scherm. Het is nog steeds mogelijk het apparaat met een hand te besturen door met je duim de pagina’s door te bladeren, maar de meeste mensen zullen toch met twee handen werken. Een voordeel van het grote scherm is dat er meer tekst op het scherm past. Verder zullen ook plaatjes op een betere manier zichtbaar zijn.

Hue

Het scherm is verlicht maar er is ook iets extra’s toegevoegd. Gedurende de dag is het vooral blauw licht wat hij uitstraalt, wanneer het later op de dag wordt, zal het licht steeds roder worden. Dit effect kennen we al van flux op laptops en the nightshift mode op de iPhone, maar is dus nu ook te gebruiken op de Kobo e-reader. Gedurende de dag zorgt dit voor een helder licht, gedurende de avond en nacht zorgt het ervoor dat je beter kunt slapen. Deze instelling kan zowel handmatig of automatisch gebruikt worden.

Waterproof

Lezen in bad of in het zwembad? Dat kan nu! Je hoeft je geen zorgen meer te maken dat je e-reader het begeeft als hij te vochtig wordt, want de Kobo Aura One is volledig waterdicht. De IPX8 standaard garandeert dat hij 60 minuten onderwater kan op maximaal 2 meter diepte.

Bescherming

Ondanks dat de Kobo Aura One waterdicht is, is het nog steeds aanbevolen om ook een beschermende hoes er omheen aan te brengen. Deze zal de e-reader beschermen tegen val, druk of stootschade.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *