Gepost op

Kobo Aura H2O Edition 2 hoesjes

Vanaf vandaag verkopen wij ook hoesjes voor het nieuwste model van Kobo, de Kobo Aura H2O edition 2. Ruim een maand geleden is dit model uitgekomen en dit is de opvolger van de Kobo Aura H2O.
Voor welk model moet ik nou een hoesje kopen? De namen lijken zeer op elkaar.
Kobo heeft in zijn Aura lijn inderdaad een lastige naamgeving gekozen, waar het door elkaar halen van namen nogal voor de hand ligt. Zo heeft de Aura lijn de volgende e-readers:
6-inch e-readers :
Kobo Aura (Edition 1)
Kobo Aura Edition 2
6,8 inch e-readers :
Kobo Aura H2O (Edition 1)
Kobo Aura H2O Edition 2
Dit zijn dus vier verschillende merken die allen hun eigen hoesje hebben. Kijk dus voordat je besteld goed welke e-reader je hebt.
Net zoals de vorige modellen zijn ook de hoesjes voor de Kobo Aura H2O edition 2 weer voorzien van de sleep and wakeup functie. Verder omsluiten ze de e-reader perfect. De hoesjes zijn op dit moment verkrijgbaar in de kleuren blauw en zwart.

Gepost op

Welke Kobo e-reader heb ik?

Hieronder zijn van alle Kobo e-readers de unieke eigenschappen te vinden waarmee u kunt vaststellen welke e-reader u heeft. Deze lijst is gesorteerd van de meest recent uitkomen naar minst recent uitkomen e-readers. Bij elk model staat een plaatje, voor een groter formaat plaatje kunt u op het plaatje klikken.

 Kobo Aura H2O Edition 2

Kobo Aura H2O Edition 2

Aan- en uit knop aan de achterkant
6,8″ (17,3 cm) scherm
van hoek naar hoek.

 Kobo Aura One

Kobo Aura One

Aan- en uit knop aan de achterkant
7,8″ (19,8 cm) scherm
van hoek naar hoek.

Kobo Aura Edition 2

Kobo Aura Edition 2 (2016)

Aan- en uit knop aan de achterkant
6″ (15,2 cm) scherm
van hoek naar hoek.

Kobo Touch 2.0

Kobo Touch 2.0

Zilveren aan- en uitknop aan de bovenkant in het midden.
Harde achterkant met korrelige afwerking en het Kobo logo.

Kobo Glo HD

Kobo Glo HD

Zilveren aan- en uitknop aan de bovenkant in het midden.
Zachte backcover met gestipt patroon en het Kobo logo.

 Kobo Aura H2O

Kobo Aura H2O

Afdekking van de poort aan de onderkant om de Micro USB en Micro SD poorten te beschermen.
Zwart-wit e-inkt scherm.
Zwarte aan- en uitknop bovenaan de rechter zijkant.
Modelnummer onderop de e-reader: N250.


kobo-aura-1

Kobo Aura (Edition 1)

Zwart-wit e-inkt scherm.
Vlakke achterkant met schuine randen.
Modelnummer aan de onderkant van de e-reader: N514.

Kobo Aura HD

Kobo Aura HD

Modelnummer aan de onderkant van de e-reader: N204B.
Zwart-wit e-inkt scherm.

Kobo Glo

Kobo Glo

Lichtknop naast de aan en uit schuifknop aan de bovenkant.
Zwart-wit e-inkt scherm.
Modelnummer onderop de e-reader: N613.

Kobo Mini

Kobo Mini

Aan- en uit schuifknop aan de bovenkant.
Geen lichtknop naast de schuifknop.
Klein (102 mm x 33 mm)
Modelnummer onderop de e-reader: N705.

Kobo Touch

Kobo Touch

Homebutton onder het scherm.
Modelnummer onderop de e-reader: N905, N905B, of N905C.

Kobo Original

Kobo Original

Blauwe navigatieknop op de voorkant.
Modelnummer onderop de e-reader: N416.

 Kobo Wireless

Kobo Wireless

Zwarte of witte navigatieknop op de voorkant.
Modelnummer onderop de e-reader: N647 of N47B.

Kobo Vox Wireless

Kobo Vox Wireless

Drie iconen onder het scherm.
Kleurenscherm.
Modelnummer onderop de e-reader: K080.

Kobo Arc Tablet

Kobo Arc Tablet

2 speakers aan de voorkant onderaan.
Kobo logo in het midden.

 Kobo Arc 7HD

Kobo Arc 7 HD

Kleurenscherm.
Modelnummer onderop de e-reader:T416.

Kobo Arc 7 Tablet

Kobo Arc 7 Tablet

Kleurenscherm.
Modelnummer onderop de e-reader: T647.

Kobo Arc 10HD tablet

Kobo Arc 10HD Tablet

Camera in het midden aan de bovenkant.
Kleurenscherm.
Modelnummer onderop de e-reader: K110.

Gepost op

Kobo Aura 6″ edition one of edition 2?

Onlangs heeft Kobo de Kobo Aura Edition 2 uitgebracht. Het is belangrijk dat je weet voordat je een hoesje bestelt, welke Kobo je hebt. Het design van de e-reader is zodanig gewijzigd dat een hoesje voor de Kobo Aura first edition niet meer om de Kobo Aura second edition past.

Welke Kobo e-reader heb ik?

Om te bepalen welke Kobo Aura 6″ je hebt, moet je naar de achterkant van je e-reader kijken. De Kobo Aura Edition 2 heeft een blauwe knop aan de achterkant om de e-reader aan en uit te schakelen. Bij de eerste Kobo Aura 6″ editie zit er een rode knop bovenaan. Hieronder kunt u duidelijk zien welk model u heeft.

Kobo Aura uit 2013.

Kobo Aura

Kobo Aura Second Edition uit 2016.

Kobo Aura Second Edition

Voor beide modellen verkoopt Kobohoesje.nl een beschermend hoesje.

Gepost op

Kobo Aura H2O Hoesjes

Welk hoesje moet ik kopen voor mijn Kobo Aura H2O e-reader?

Schuiven of klikken

Er zijn verschillende hoesjes verkrijgbaar voor de Kobo Aura H2O. Een belangrijke keuze die gemaakt moet worden is of je je e-reader liever in een hoes schuift of hem in een hoes klikt. Kobohoesje.nl heeft gekozen voor klikhoesjes.

Voordelen kliksysteem:

✅ Simpel vastklikken

✅ Altijd het volledige scherm van je e-reader zichtbaar

✅ Stevige plastic cover

Sleepcover

Als u uw e-reader niet gebruikt, wil u dat deze gelijk naar de slaapstand gaat. Dit bespaart energie! Veel hoesjes zijn een sleepcover waarmee door de magnetische sluiting de e-reader aanspringt als het hoesje open gaat en afsluit als het hoesje dicht gaat. Alle hoesjes van Kobohoesje.nl zijn voorzien van de sleep & wake-up functie en zijn dus sleepcovers.

Kleuren

Dit is de meest persoonlijke eigenschap van het hoesje. Gelukkig zijn bij ons de hoesjes verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat er voor ieder wat wils is! De kleuren zijn onder andere: zwart, bruin, blauw, roze, paars en blauw.

Kwaliteit

De kwaliteit van het hoesje is belangrijk. Ten eerste omdat het hoesje uw e-reader moet beschermen. Ten tweede omdat u wil dat het hoesje ook een aanzienbare tijd mee gaat. Wij garanderen u goede kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Bekijk een overzicht van onze Kobo Aura H2O hoesjes hier.

Gepost op

Kobo Aura One

Onlangs is de Kobo Aura One e-reader uitgekomen. Het is geen instapmodel met een prijskaartje van rond de €230. Maar voor personen die verslaafd zijn aan lezen en waarbij de e-reader al een vast plekje in hun hart heeft veroverd is het misschien het overwegen waard om te upgraden.

Op 17 augustus 2016 is het nieuwe vlaggenschip van Kobo geïntroduceerd. Het bijzondere van deze e-reader is dat hij is ontwikkeld door middel van crowdsourcing. Kobo heeft aan een aantal van zijn beste klanten gevraagd waar zij nou naar op zoek waren in een e-reader.

Design

Simpel

Het design is nog nooit makkelijker geweest. Er zit één knop op de e-reader om hem aan en uit te zetten en verder beschikt het over een touchscreen waar de overige dingen op geregeld kunnen worden. Als het apparaat uitstaat dan is de kaft van het boek zichtbaar, net als op andere Kobo e-readers.

7,8″

Wat bijzonder is aan deze e-reader, is dat hij beschikt over een 7,8″ scherm. Het is nog steeds mogelijk het apparaat met een hand te besturen door met je duim de pagina’s door te bladeren, maar de meeste mensen zullen toch met twee handen werken. Een voordeel van het grote scherm is dat er meer tekst op het scherm past. Verder zullen ook plaatjes op een betere manier zichtbaar zijn.

Hue

Het scherm is verlicht maar er is ook iets extra’s toegevoegd. Gedurende de dag is het vooral blauw licht wat hij uitstraalt, wanneer het later op de dag wordt, zal het licht steeds roder worden. Dit effect kennen we al van flux op laptops en the nightshift mode op de iPhone, maar is dus nu ook te gebruiken op de Kobo e-reader. Gedurende de dag zorgt dit voor een helder licht, gedurende de avond en nacht zorgt het ervoor dat je beter kunt slapen. Deze instelling kan zowel handmatig of automatisch gebruikt worden.

Waterproof

Lezen in bad of in het zwembad? Dat kan nu! Je hoeft je geen zorgen meer te maken dat je e-reader het begeeft als hij te vochtig wordt, want de Kobo Aura One is volledig waterdicht. De IPX8 standaard garandeert dat hij 60 minuten onderwater kan op maximaal 2 meter diepte.

Bescherming

Ondanks dat de Kobo Aura One waterdicht is, is het nog steeds aanbevolen om ook een beschermende hoes er omheen aan te brengen. Deze zal de e-reader beschermen tegen val, druk of stootschade.

 

Gepost op

Kobo Glo HD niet gecontinueerd

Kobo Glo HD

Een van de meest populaire e-readermodellen van Kobo wordt niet gecontinueerd. Van de Kobo Glo HD zullen geen nieuwe modellen meer worden gemaakt. Sommige webwinkels hebben nog een kleine voorraad liggen. Eenmaal uitverkocht zal de Kobo Glo HD niet meer verkrijgbaar zijn. Het is de eerste keer dat Kobo een model zo snel uit de handel haalt. Het model was geïntroduceerd in 2015. Het is een groot gemis, aangezien het een e-reader was met een erg goed scherm (300 PPI) voor een scherpe prijs.

De vervanger zal de Kobo Aura edition 2 zijn. Deze heeft een lagere resolutie dan de Kobo Glo HD maar een beter bouwkwaliteit.

Voor de Kobo Glo HD e-reader zijn via onze webshop nog wel gewoon hoesjes te bestellen. Klik hier voor een overzicht.